ממרח תמרים של צמח תמרים
מהם הרכיבים של ממרח תמרים של צמח תמרים?
אריזה של ממרח התמרים של צמח תמרים |
הרכיבים של ממרח התמרים של צמח תמרים |
הרכיבים:
תמרים:
חזרה לרשימת הרכיביםתמר או תומר (שם מדעי: Phoenix) הוא סוג של עצי פרי גבוהים וזקופים ממשפחת הדקליים. בתנ"ך מופיע שם העץ כתֹּמֶר ואף כתָּמָר.פרי התמר נאכל לח או יבש, טעמו מתוק מאוד וצורתו אובלית. הסירופ המופק ממנו נקרא סילאן ומשמש בעיקר לתיבול מנות אחרונות ועוגות. איסוף הפירות מהעצים נקרא "גדיד תמרים".מקור:ויקיפדיה
סוכר:
סוכר הוא שם כולל לקבוצה של פחמימות אכילות בעלות טעם מתוק אופייני, ומבנה גבישי (סוכר פשוט, דו-סוכר), וכן שמו הרווח של הדו-סוכר סוכרוז. נהוג לקרוא בשם "סוכר" גם לחד-סוכרים ולדו-סוכרים מתוקים נוספים. גלוקוז (סוכר ענבים), פרוקטוז (סוכר פירות) ולקטוז (סוכר החלב).חזרה לרשימת הרכיבים
בסוכר נעשה שימוש רב הן בתעשיית המזון והן בתעשיית המשקאות, והוא מהווה מרכיב עיקרי בממתקים ובמשקאות קלים. תזונה עתירת סוכרים המוספים למזון נקשרה לבעיות בריאותיות שונות כגון סוכרת והשמנת יתר.
מקור:ויקיפדיה
חומצת לימון:
חומצה ציטרית או חומצת לימון (באנגלית: Citric acid) היא חומצה אורגנית אשר נמצאת בין השאר בפירות הדר והיא שנותנת לפירות אלו את טעמם החמוץ. בלימון עשויה תכולת החומצה הציטרית להגיע עד כדי 8% מהמשקל היבש. נוסחתה: C6H8O7.חזרה לרשימת הרכיבים
חומצה ציטרית היא חומצה תלת-קרבוקסילית; היא מכילה שלוש קבוצות קרבוקסיל (COOH). כל אחת מקבוצות הקרבוקסיל קשורה לאטום פחמן; לאטום הפחמן האמצעי קשורה בנוסף קבוצת הידרוקסיל (OH) כמודגם באיור.
שמה העברי של חומצה ציטרית הוא חומצת לימון. עוד תעתיק נפוץ לשם הלועזי הוא "חומצה סיטרית"; שמה הכימי, לפי כללי IUPAC, הוא 2-הידרוקסיפרופאן-1,2,3-חומצה טריקרבוקסילית.
מקוד:ויקיפדיה
חומר משמר: פוטסיום סורבט:
פוטזיום סורבאט – POTASSIUM SORBAT
פוטסיום סורבט הוא מלח הפוטסיום (אשלגן) של חומצה סורבית. הוא מסומן כ-E202, ומשמש במאכלים בעלי דרגת חומציות נמוכה (pH גבוה), כגון מוצרי חלב. מטרתו: למנוע הִווצרות פטריות ועובש. הפוטסיום סורבט בצורתו הטהורה עלול לגרום לגירויים בעור ובעיניים, ובחשיפה כרונית הוא עלול להיות מוטגני (גורם לסרטן).מקור:briuton.co.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה